Mainos
Mainos

Museovirasto toivoo makasiineille suojelua

Museovirasto toivoo, että valtioneuvosto suojelee VR:n vanhat makasiinit rakennussuojelulain nojalla.

Museovirasto toivoo, että valtioneuvosto suojelee Helsingin Töölönlahdella olevat VR:n vanhat makasiinit rakennussuojelulain nojalla.

Virasto antoi asiasta asiantuntijalausunnon tänään ympäristöministeriölle, jonka käsittelyssä makasiinien suojeluesitykset ovat.

-Käsityksemme makasiinien merkityksestä on kasvanut sitä mukaa, kuin käsitys kulttuuriperinnön vaalimisen kohteesta on laajentunut. Näemme sen moniarvoisempana kuin ennen, Museoviraston pääjohtaja Henrik Lilius sanoo.

Helsingin kaupunki on kritisoinut sitä, että Museovirasto tai ympäristöministeriö puuttuvat asiaan vasta nyt, kun alueelle on jo tehty asemakaava, joka mahdollistaa makasiinien purkamisen.

-Rakennukset olisi pitänyt suojella asemakaavassa. Oletimme, että kaupunki tekee sen, mutta näin ei tapahtunut. Siksi meidän ainoa keinomme on esittää sen suojelemista rakennussuojelulain nojalla, Lilius sanoo.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme