Mainos
Mainos

Museovirasto vastustaa Merenkurkun tuulivoimapuistoa

Museovirasto ei hyväksy aikeita rakentaa tuulivoimapuisto Merenkurkun maailmanperintöalueelle. Sen mielestä hankkeen mahdollinen uhka koko kohteen maailmanperintöasemalle pitää selvittää.

Etelä-Pohjanmaan Voima suunnittelee tuulivoimapuistoa Mustasaaren Raippaluodon edustalle. Alueen pinta-ala on 2 350 hehtaaria, josta noin viidesosa sijoittuu Unescon maailmanperintökohteen sisäpuolelle.

- Merenkurkun saariston ainutlaatuisuus perustuu maankohoamisilmiöihin, mutta myös alueen kulttuuri ja luonto tulee ottaa huomioon. Tästä syystä tuulivoimayksiköiden sijoittamisesta maailmanperintöalueen sisälle tulisi kokonaan luopua, tähdentää Museovirasto lausunnossaan.

Tuulipuisto tulisi Raippaluodon sisämaahan Söderuddenin ja Södra Vallgrundin väliselle alueelle. Sinne nousisi 45 tuulimyllyä.

Puiston ympäristövaikutusten arviointi on aloitettu.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot