Mainos
Mainos

Musiikkitalo eteni Helsingin kaupunginhallitukseen

Musiikkitalohanke hypähti tänään eteenpäin, kun Helsingin kaupungin kiinteistölautakunta hyväksyi talon hankesuunnitelman.

Kaksi viikkoa sitten suunnitelma jäi vielä pöydälle, mutta nyt se hyväksyttiin äänin 6-2. Hankesuunnitelman hylkäämisen puolesta äänestivät vihreiden edustajat Inka Kanerva ja Tuula Paalimäki. Hyväksymisen puolesta äänestivät kolme kokoomuksen edustajaa, yksi kristillisdemokraattien, yksi vasemmistoliiton ja yksi sosiaalidemokraattien edustaja.

Suunnitelman hyväksyminen merkitsee myös alustavan yhtiöjärjestyksen, osakassopimuksen ja tontinvuokrasopimuksen hyväksymistä. Seuraavaksi suunnitelma etenee kaupunginhallitukseen ja sieltä myöhemmin valtuustoon.

Yleisradion, valtion ja Helsingin yhteishanke

Musiikkitalo on valtion, Yleisradion ja Helsingin kaupungin yhteishanke. Talon rakennuskustannukset ovat noin 94 miljoonaa euroa, josta Helsingin osuus on runsaat 24 miljoonaa euroa. Hanke on ollut kaupungin taloussuunnitelmissa vuodesta 2000, ja ensi vuonna musiikkitalon suunnitteluun on varattu 1,5 miljoonaa euroa.

Hanke on tarkoitus toteuttaa keskinäisenä kiinteistöyhtiönä, jonka osakkaiksi tulisivat Senaatti-kiinteistöt, Yleisradio ja Helsingin kaupunki. Rakennustöihin on mahdollista päästä vuonna 2006. Työt kestänevät noin kaksi vuotta.

Taloon tulee tiloja Helsingin kaupunginorkesterin, Sibelius-Akatemian ja Radion sinfoniaorkesterin käyttöön.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme