Mainos
Mainos

Musiikkitalon rakentamispäätös siirtyy

Musiikkitalon rakentamispäätös siirtyy ensi vuoden puolelle. Ylen hallintoneuvosto halusi selvittää vielä tarkemmin hankkeen kustannusvaikutukset.

Ratkaisijan asemassa oleva Yleisradion hallintoneuvosto ei tehnyt päätöstä musiikkitalon rakentamisesta kokouksessaan, vaan jätti asian keskustelun jälkeen pöydälle.

Hallintoneuvostolla oli nyt ensi kertaa edessään Ylen hallituksen esitys, josta käytiin pitkällistä keskustelua. Eväät eivät kuitenkaan riittäneet asiasta päättämiseen näin nopeasti. Hallintoneuvosto halusi selvittää vielä tarkemmin hankkeen kustannusvaikutukset.

Ylen toimitusjohtajaa Arne Wessbergiä päätöksen lykkääntyminen ei yllättänyt. - Päinvastoin. Lisäselvitysten hankkiminen ennen päätöksen tekoa on normaali menettelytapamme.

Myös hallintoneuvoston puheenjohtaja Markku Laukkanen piti lykkääntymistä odotettuna. Molemmat uskovat päätöksen syntyvän, kun hallintoneuvosto on seuraavan kerran koolla helmikuun puolivälissä.

Musiikkitalon lopulliseen rakentamisaikatauluun tämänkertaisen viivästymisen ei pitäisi vaikuttaa. -Jos päätösedellytykset saadaan varhain keväällä, aikataulu pitää, Laukkanen sanoo.

Ylen päätös ratkaiseva

Yleisradion kantaa asiaan odotetaan, koska molemmat muut hankkeessa mukana olevat tahot, valtion Senaatti-Kiinteistöt ja Helsingin kaupunki, ovat omalta osaltaan jo sitoutuneet talon rakentamiseen.

Helsingin kaupunginvaltuusto ei ole tosin hyväksynyt hankkeen rakennussuunnitelmaa valtuustossa.
Töölönlahden kaavasta on myös korkeimmassa hallinto-oikeudessa yksi valitus.

Kiisteltyä musiikkitaloa olisi tarkoitus päästä rakentamaan aikaisintaan vuonna 2005 ja se valmistuisi noin 2008-2009. Talon kustannusarvio on 94 miljoonaa euroa, josta Helsingin ja Ylen osuus olisi noin 25 miljoonaa kummankin ja valtion loput 45 miljoonaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme