Mainos
Mainos

Mustan Barbaarin äiti kohutusta selkkauksesta HS:lle: "En uskalla enää liikkua ulkona iltaisin"

Mustan Barbaarin eli James Nikanderin äiti kommentoi Helsingin Sanomien Kuukausiliitteelle heinäkuussa sattunutta välikohtausta, joka herätti suuren kohun. Edina Nikander, 60, kertoo, että hänet otettiin kiinni Helsingin keskustassa yöllä kesken taksin etsimisen.

Nikander oli liikkeellä tyttärensä kanssa, kun hänen olkapähäänsä koputti mies ja pyysi antamaan hänelle passin, jota Nikander ei halunnut tuntemattomalle antaa.

– Sitten kaikki kävi äkkiä: mies pisti minut pian maahan, pani käsirautoihin ja sanoi olevansa poliisi. Pian näin virka-asuisten poliisien kävelevän luokseni aseet vyötäröllään ja luulin, että minut ammutaan niin kuin Amerikassa, hän kertoo Kuukausiliitteessä.

Nikanderin mukaan mies väitti, että Nikander oli varastanut hänen virkamerkkinsä.

– Minut tutkittiin joka paikasta. Kysymyksiini ei vastattu. Olin vihainen, peloissani ja nöyryytetty. Lopulta poliisit sanoivat, että jos olen hiljaa, he päästävät minut.

Nikander kertoo, että häntä ei viety asemalle, vaikka hän sitä vaati, koska oli tullut leimatuksi varkaaksi.

– En uskalla enää liikkua ulkona ilta-aikaan. Tällaista tapahtuu monille mustille, mutta yleensä ketään ei kiinnosta. Onneksi Mustaa Barbaaria kuunnellaan. Hän yrittää pelastaa ihmiset rasismilta, Nikander sanoo Kuukausiliitteessä.

Heinäkuun puolivälissä tapahtuneesta välikohtauksesta on tehty rikosilmoitus. Sitä on selvitetty myös Helsingin poliisin ulkomaalaisvalvonnassa, jotta varmistutaan siitä, onko poliisi toiminut tilanteessa oikein.

Poliisi on kertonut suorittaneensa tapahtuman aikaan ulkomaalaisvalvontaa.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme