Mainos
Mainos

Mustat laatikot pakollisiksi myös laivoihin

Niin sanotut mustat laatikot tulevat pakollisiksi myös laivoihin. Mustien laatikoiden avulla on tarkoitus helpottaa onnettomuuksien syiden selvittelyä.

Mustat laatikot otetaan käyttöön kansainvälisillä reiteillä kaikkialla maailmassa. Suomessa laitteiden asennus aloitetaan Ruotsin-laivoista ensi talvena.

- Musta laatikko tallentaa mihin suuntaan ja millä vauhdilla laiva liikkuu. Siihen tallentuvat myös kaikki tärkeät hälytykset, kaikki palo-ovet ja ovatko ne kiinni, kaikki vesitiiviit ovet ja ovatko ne kiinni, kaikki komentosillalla tapahtuvakommunikaatio, radioliikenne jne, sanoo Viking Linen tekninen johtaja Kaj Jansson MTV3:n uutisten haastattelussa.


Mustat laatikot asennetaan niin Ruotsin-laivoille, Tallinnan-laivoille kuin kantosiipialuksillekin. Ne tulevat käyttöön kansainvälisillä reiteillä kaikkialla maailmassa, onhan määrääjänä kansainvälistä meriliikennettä valvova järjestö IMO.

Uusiin matkustaja-aluksiin kelluvat kapselit ilmaantuvat jo ensi kesänä ja vanhempiinkin puolentoista vuoden päästä. Lastialusten mukaantulosta vasta neuvotellaan.

Matkustajalaivayhtöille investointi on iso, yli miljoona markkaa laivaa kohti, mutta sitä pidetään tarpeellisena.

Tällä hetkellä laitteita vasta testataan ja koko maailmassa niitä on käytössä vain muutamia. Ruotsin-laivoihin ensimmäiset laatikot asennetaan ensi talvena.

(MTV3)

.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme