Mainos
Mainos

Mustikan, hillan ja puolukan sadosta odotetaan hyvää

Metsäntutkimuslaitos Metla ennustaa puolukka-, mustikka ja hillasatojen olevan tänä vuonna hyviä. Tämän vuoden satoennuste on viime vuotista parempi.

Mustikan, hillan ja puolukan sadot kehittyvät tänä vuonna hyviksi, Metsäntutkimuslaitos Metla arvioi.

Mustikan kukinta on tänä vuonna edennyt hyvin koko Suomessa. Etelä- ja Keski-Suomessa mustikan marjat kypsyvät heinäkuun puolivälissä, pohjoisempana heinäkuun lopulla.

Suomuuraimen eli lakan eli hillan osalta runsaan kukinnan määrä ylittyy joka kolmannella suolla. Etelä-Suomen soilla raakileet kypsyvät paikoin ensi viikolla. Pääsadon Pohjois-Karjalassa, Kainuussa ja Pohjois-Pohjanmaalla sekä Lapin läänissä odotetaan kypsyvän heinäkuun puolivälin jälkeen.

Metlan mukaan puolukoita päästään Etelä-Suomessa poimimaan elokuun puolivälissä ja Salpausselkien pohjoispuolella sitä seuraavalla viikolla. Oulun ja Lapin lääneissä puolukka kypsyy elo-syyskuun vaihteessa.

Satoennuste on viime vuotta parempi, jolloin Metla arvioi mustikka- ja suomuurainsadon heikoksi ja puolukkasadon keskinkertaiseksi. Viime vuoden satoa heikensi epäsuotuisa ja sateinen sää.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme