Mainos
Mainos

Mustikasta saatiin ennätyssato myyntiin

Mustikasta saatiin viime vuonna keskimääräistä runsaampi sato.

Mustikkaa poimittiin myyntiin lähes kaksinkertainen määrä edellisvuoteen verrattuna, kaikkiaan kolme miljoonaa kiloa, kertoo Luonnonmarjojen ja -sienten kauppaantulotiedustelu (MARSI), jossa ovat mukana tärkeimmät marja- ja sienikauppaa harjoittavat yritykset.

Mustikasta kertyi 4,1 miljoonaa euroa poimintatuloa. Marjan terveysvaikutukset ja hyvät vientimahdollisuudet ovat kohottaneet mustikan arvoa.

Puolukkaa kerättiin myyntiin 3,6 miljoonaa kiloa, hieman vähemmän kuin edellisvuonna. Siitä saatiin poimintatuloa 3,8 miljoonaa euroa.

Tärkeimmän kauppasienemme herkkusienen sato oli keskinkertainen. Sitä poimittiin saman verran kuin edellisvuonna eli reilut 350 tonnia. Poimintatuloa kertyi 1,4 miljoona euroa.

Kantarelleista puolestaan saatiin koko 2000-luvun paras myyntitulos, 29 tonnia.

Luonnonmarjoista kertyi viime vuonna kaikkiaan poimintatuloa 8,7 miljoonaa euroa ja luonnonsienistä lähes kaksi miljoonaa euroa. Luonnonmarjoista saatiin eniten tuloa Lapin läänissä ja luonnonsienistä perinteisesti Itä-Suomessa.

MARSI:n mukaan ulkomaalaisten poimijoiden merkitys marjojen talteenotossa on suuri. Marjanpoimijat keräävät nyt myös muitakin marjoja ja sieniä perinteisten mustikan ja puolukan lisäksi.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot