Mainos
Mainos

Mustikkasadosta tulossa hyvä

Metlan ennusteiden mukaan lakkasadosta on tulossa keskinkertainen. Puolukkasatoa on vielä liian aikaista ennustaa.

Metsäntutkimuslaitos Metla ennustaa hyvää mustikkasatoa. Metla on laatinut ennusteensa mustikan kukinnan perusteella 60 tutkimusmetsästä.

Hyvään tilanteeseen on vaikuttanut eniten se, että tänä vuonna hallat eivät ole merkittävästi verottaneet mustikan kukintoja.Viime vuonna mustikan kukinta alkoi etuajassa. Tuolloin hallat tuhosivatkin mustikkasatoa pahasti.

Nyt mustikan kukinta alkoi normaaliin aikaan, ensimmäiset kukat havaittiin Tammisaaressa 23. toukokuuta. Viime viikonlopun ja viikon aikana mustikka on alkanut kukkia jo Keski-Lapissa.

Vaikka mustikan satotilanne näyttääkin nyt hyvältä, Metlan tutkimusmetsissä on havaittu, että pölyttäviä hyönteisiä on liikkeellä vähän. Pölytyksen epäonnistuminen voi vielä heikentää mustikkasatoa.

Suomuurainsadosta näyttää kukkamäärien perusteella tulevan keskinkertainen. Korpisoilla hillan kukinta ei ole tosin vielä alkanut.

Puolukkasatoa ei voi Metlan mukaan vielä ennustaa, puolukka on alkanut kukkia Etelä-Suomessa vasta viime päivinä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme