Mainos
Mainos

Mustikkasadosta tulossa keskinkertainen

Valtakunnallisesta mustikkasadosta on tulossa keskinkertainen. Mustikanpoimintaan päästään Etelä-Suomessa Metsäntutkimuslaitoksen (Metla) mukaan heinäkuun puolivälissä.

Runsas mustikkasato on luvassa paikoin Itä-Suomessa ja Kainuussa. Osassa Länsi-Suomea mustikkasato jäänee heikoksi. Kylmähkön ja sateisen kevään takia mustikan kukinta alkoi tänä vuonna keskimäärin kymmenen päivää myöhemmin kuin viime vuonna. Tosin viime vuonna mustikka kukki selvästi tavanomaista aikaisemmin.

Myös puolukan kukinta on vauhdissa. Jos normaalit kesäsäät jatkuvat, puolukanpoimintaan päästään Etelä-Suomessa elo-syyskuun vaihteessa. Pölytyksen epäonnistuminen ja ankara kuivuus heinäkuussa voivat vielä heikentää puolukkasatoa.

Suomuuraimen kukinta on normaalissa aikataulussa ja sadostakin on luvassa keskinkertainen. Marjatiedot perustuvat eri puolilla Suomea sijaitsevissa metsissä tehtyihin kukkien ja raakileiden laskentoihin.

Sienisadosta on tulossa hyvä, selviää Metlan valtakunnallisen luonnonmarjojen ja kauppasienten satotutkimuksen maastomittauksista. Ensimmäiset tatit ovat jo ilmestyneet metsiin. Kelta- ja koivuhaperoita voi löytää koivikoista jo heinäkuun alkupuolella. Myös kantarellin ensimmäisten itiöemien odotetaan ilmestyvän koivumetsiin lähiaikoina.

Hyvän sienivuoden merkkinä kangasrousku ilmestynee jo heinäkuun aikana kangasmetsiin. Viime vuosi oli yksi huonoimmista sienivuosista vuosikymmeniin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot