Mainos
Mainos

Mutru: Erorahan pitää edistää työllistymistä

Satamalakon kiperin kiistakysymys koskee ns. erorahaa, josta puhutaan myös muutosturvana tai työllistymisrahana. Sillä tarkoitetaan rahaa, joka maksettaisiin työttömyysturvan päälle niille, joilta työt loppuvat. Sekä työnantajapuolella että työntekijäpuolella on erilainen käsitys siitä, milloin irtisanottu voisi erorahaa saada.

Satamaoperaattorit ry.n työmarkkinajohtaja Juha Mutru katsoo, että työntekijäpuoli haluaa erorahan, joka pitäisi maksaa irtisanotulle, sitten kun nähdään työllistyykö hän uudelleen vai ei.

- Me näemme tämän huonona ratkaisuna, koska se motivoi siihen, ettei haetakaan töitä. Eli jos rahan saa siinä tapauksessa, että ei työllisty, niin se ei todellakaan työllistymistä edistä.

Mutrun mukaan työnantaja haluaa puolestaan pitää kiinni siitä, että jos rahaa jaetaan, sen pitää olla ehdottomasti sellaista, että se parantaa työllistymistä.

- Paikallisilla sopimuksillahan se on hoidettu esimerkiksi paperiteollisuudessa kun on tehtaita suljettu.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme