Mainos
Mainos

Muurlan ympäristöpolitiikka hyvällä mallilla

Kuntaliitto julkaisi tänään kuntabarometrin, jossa painotettiin kuntien ympäristötoimien kehittymistä. Kärkikolmikossa olivat Muurlan lisäksi Längelmäki ja Oulunsalo.

Muurlan kunta on tänä vuonna edistynyt parhaiten ympäristöpolitiikassaan. Toiseksi parhaiten pärjäsi Längelmäki ja kolmanneksi Oulunsalo, selviää Kuntaliiton julkaisemasta kuntabarometrista.

Kuntaliiton mukaan kärkikolmikko on aktiivisesti ja vapaaehtoisesti käynnistänyt ympäristötoimia. Näissä kunnissa saadaan myös parempia arvoja yhdyskuntien ravinnepäästöissä vesistöihin ja polttoaineiden käytössä.

Vaikka Muurla on edistynyt eniten ympäristöpolitiikassaan, riittää sillä vielä tehtävää ympäristön saralla. Kuntaliiton mukaan maan kymmenen parasta ympäristökuntaa ovat Toijala, Kaarina, Riihimäki, Tampere, Savonlinna, Lahti, Oulunsalo, Kajaani, Hyvinkää ja Kerava.

Kuntaliiton ympäristöbarometrissa painottuvat ympäristötoimet, joihin kunta voi suoraan omilla päätöksillään vaikuttaa. Kuntien ympäristöbarometri perustuu ympäristötilastoihin ja Kuntaliiton ympäristönsuojelun hallintokyselyyn, johon vastasi 244 kuntaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme