Mainos
Mainos

Muusikot haluavat säilyttää cd-levyjen suojauksen

Muusikot haluavat, että tekijänoikeuslaki hyväksytään hallituksen esittämässä muodossa. Heidän mielestään cd-levyjen suojaus pitää säilyttää.

Sadat suomalaiset muusikot toivovat, että tekijänoikeuslaki hyväksytään hallituksen esittämässä muodossa. Muusikot pitävät erityisen tärkeänä cd-levyjen teknisen kopiosuojauksen säilyttämistä.

Lain eduskuntakäsittelyssä on virinnyt kiista musiikin taltioimisesta omaan käyttöön cd-levyltä. Hallituksen esityksessä kopiosuojauksen kiertäminen kopiota tehtäessä olisi kiellettyä. Arvostelijoiden mielestä esitys ei ole järin kuluttajaystävällinen.

Hallituspuolueet ovat pohtineet, voisivatko tekijänoikeuksien haltijat huomioida kuluttajat niin, että muutaman kopion valmistaminen omaan käyttöön olisi mahdollista. Muusikot eivät lämpene ehdotukselle vaan painottavat, että kopiosuojauksen tehtävä on estää musiikin valuminen laittomaan internetlevitykseen.

Kansanedustajille suunnatun vetoomuksen on allekirjoittanut lähes 600 suomalaista musiikintekijää ja muusikkoa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme