Mainos
Mainos

"Muut kriisipesäkkeet jäävät Libyan varjoon"

Asiantuntija on huolissaan Lähi-idän tilanteen kehittymisestä. Akatemiatutkija Susanne Dahlgrenin mukaan useissa Lähi-idän maissa tilanne on samanaikaisesti väkivaltainen. Muiden maiden kriisit jäävät kuitenkin Libyan varjoon.

- Nythän on tapahtumassa isoja asioita niin Jemenissä, Bahrainissa, Algeriassa, Jordaniassa kuin Marokossakin. Samanlaisia tapahtumia on koko ajan useassa maassa, mutta maailman katse on käännetty ainoastaan Libyaan, Dahlgren sanoo.

Dahlgren mukaan Jemenin tilanne on tällä hetkellä väkivaltaisin. Jemenin presidentti Ali Abdullah Saleh on määrännyt maan turvallisuusjoukot suojelemaan mielenosoittajia. Protestoijat vaativat 32 vuotta hallinneen presidentin eroa.

Tunisiasta ja Egyptistä alkunsa saaneet iskulauseet kaikuvat nyt monessa maassa.

- Samoja iskulauseita kierrätetään maasta toiseen. Ne kaikuvat Marokosta Jemeniin ja Bahrainiin asti. Kansa huutaa kaduilla "Häivy!". Kansa vaatii hallinnon kumoamista.

(MTV3)

Katso akatemiatutkija Susanne Dahlgrenin ja Suomen Lähi-idän instituutin Ari Kerkkäsen haastattelu: (Huomenta Suomi 24.2.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme