Mainos
Mainos

Muutoksia rippisalaisuuteen haetaan - Lastensuojelulakia ei muuteta

Kirkot ovat puineet mahdollisuutta tehdä muutoksia rippisalaisuuteen lasten hyväksikäyttötilanteessa.

Kirkot aikovat myös selvittää, miten kirkkolaki ja lastensuojelulaki on mahdollista sovittaa yhteen niin, että mahdollisissa pedofiliatapauksissa

Peruspalveluministeri Paula Risikko (kok.) on tänään keskustellut kulttuuriministeri StefanWallinin (rkp.) ja kirkkojen edustajien kanssa muun muassa papin rippisalaisuudesta ja vaitiolovelvollisuudesta. Keskustelussa päätettiin, että lastensuojelulakia ei muuteta, mutta kirkoilla on mahdollisuus huolehtia lapsen edun toteutumisesta oman säännöstönsä puitteissa.

- Sovimme, että painopiste on nyt kirkkojen toiminnassa. Kirkot toimivat tässä asiassa aktiivisesti yhteistyössä ministeriöiden kanssa, kertoo Risikko.

Piispa Kari Mäkinen ja arkkipiispa Leo pitivät tapaamista hyvänä avauksena.

- Etsimme yhteisesti hyvää lopputulosta niin, että ripin ja sielunhoidon ehdoton luottamuksellisuus säilyvät ja palvelevat lasten suojelemista, molemmat painottivat.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot