Mainos
Mainos

Muutosturva sai käyttäjiä ennakoitua enemmän

Tähän mennessä työllistämisohjelmat on laadittu 2500 irtisanotulle.

Irtisanottujen työllistämiseksi luotu muutosturva on saanut kahden ensimmäisen kuukauden aikana enemmän käyttäjiä kuin työministeriössä odotettiin.

Työministeriön mukaan työllistämisohjelmat on tähän asti laadittu 2500 irtisanotulle. Käynnistystä on hidastanut se, että laki tuli voimaan keskellä kesää.

Muutosturvan on arvioitu saavan vuosittain noin 15 000 käyttäjää eli noin puolet irtisanomisuhan alla olevista.

Muutosturvan tavoite on löytää irtisanotuille uusi työpaikka tai koulutus jo ennen kuin työttömyys alkaa. Työvoimatoimisto tekee heille henkilökohtaisen työllistymisohjelman, jossa sovitaan esimerkiksi koulutuksesta. Työllistymisohjelman ajalta saa tavallista työttömyysturvaa korkeamman korvauksen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot