Mainos
Mainos

Muutosturva tuonut lisää vastuuta

Viime kesänä voimaan tullut laki muutosturvasta on pakottanut yritykset kantamaan vastuuta irtisanottavista työntekijöistään.

Lakisääteinen muutosturva on lisännyt yritysten vastuuta irtisanottavien työntekijöidensä tulevaisuudesta. Tuoreimpana esimerkkinä on UPM-Kymmenen ja Akerin yhteistyö UPM:n massairtisanomisten yhteydessä.

Kun yksi vähentää väkeä ja toinen tarvitsee lisää, yhteistyö kannattaa, kertoo johtaja Kaj Richter MPS Finland Consultingista.

- Kyseessä on uusi ilmiö ja esimerkiksi UPM:n ja Akerin yhteistyö tarkoittaa, että on löydetty myös uusia luovia ratkaisuja, Richter toteaa.

Laki muutosturvasta tuli voimaan viime kesänä.

- Se, että yritykset tuntevat näitä tukipaketteja enemmän on auttanut myös henkilöstöä työllistymään, kertoo Richter.

Yritysten, työvoimahallinnon ja konsulttien yhteistyöstä on seurannut myös se, että valtaosa Perloksen Pirkanmaalla irtisanomista työntekijöistä on löytänyt uuden työpaikan. Kun yhtiö vuosi sitten ilmoitti sulkevansa Ylöjärven tehtaan, työtä vaille jäi lähes 600 työntekijää. Nyt näistä työttömiä työnhakijoita on enää satakunta.

- Yhteistyötä ja myöskin yritysverkkottumista tulee olemaan enemmän työhallinnon kanssa kuin ennen muutosturvan voimaantuloa, kertoo Tampereen työvoimatoimiston muutosturva-asiantuntija Anne Havas.

Voikkaalla haaste on erilainen kuin Pirkanmaalla, jossa työllisyystilanne on parempi, Perlokselta irtisanottujen keski-ikä 33 vuotta ja ammatillinen koulutustaso parempi. Muutosturva-asiantuntija uskoo silti, että koulutuspalvelut ja yritysten ja työvoimahallinnon yhteistyö auttavat myös Kuusankoskella.

- Kaikki mitä työnantaja voi irtisanottavalle henkilöstölleen vain tarjota avuksi irtisanomistilanteessa, ja irtisanomisajalla, kannattaa ehdottomasti hyödyntää. Mitään negatiivista vaikutusta sillä ei todellakaan ole, Havas toteaa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme