Mainos
Mainos

Muutosturvaan parannuksia jo kesällä ?

Uudessa muutosturvassa työllistävien toimenpiteiden valmistelut voidaan aloittaa jo vanhan työsuhteen aikana. Hallituksen esitys aiotaan antaa eduskunnalle huhtikuussa.

Irtisanottavien uudelleen työllistymistä tukevat uudistukset yritetään saada voimaan jo heinäkuun alusta. Varovainen ennakkoarvio on, että noin 15 000 työtöntä vuodessa tulisi tämän niin sanotun muutosturvan toimien piiriin. Koulutukseen lähtijöitä arvioidaan olevan noin 5 000 vuodessa.

Muutoksista sovittiin joulukuussa solmitussa tulosopimuksessa. Työministeri Tarja Filatov ja sosiaali- ja terveysministeri Sinikka Mönkäre esittelivät tarvittavien lainmuutosten kolmikantaisen valmistelun tuloksia tänään. Muutosturvaa koskeva hallituksen esitys aiotaan antaa eduskunnalle huhtikuussa.

Tavoitteena on, että irtisanottava työllistyisi uudelleen mahdollisimman nopeasti. Tähän pyritään muun muassa sillä, että taloudellisista ja tuotannollisista syistä irtisanotuille on luvassa tietyin edellytyksin oikeus henkilökohtaiseen työllistymisohjelmaan. Irtisanotuille on tulossa myös mahdollisuus käyttää irtisanomisaikaa työnhakuun. Työttömyysturvaa maksettaisiin tietyn enimmäisjakson ajan korotettuna, kun henkilö osallistuu työllistymistään edistäviin toimiin.

- Työllistymisohjelmaan hakeutuminen on vapaaehtoista. Siinä työnantaja kertoo, minkälaisia työtaitoja henkilöllä on. Sitten katsotaan, voiko hän niillä valmiuksilla työllistyä vai tarvitseeko hän jotain ammattitaidon ajan tasalle saattamista tai monipuolistamista, kertoo työministeriön viestintäpäällikkö Helinä Tuominen.

Uutta muutosturvassa on se, että työllistävien toimenpiteiden valmistelut voidaan aloittaa jo vanhan työsuhteen aikana, Tuominen valaisee.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme