Mainos
Mainos

Muutosvastaisuus alkaa murtua: Tabletit hivuttautuvat kouluihin

Uudet tietotekniikkaan perustuvat oppimisjärjestelmät rantautuvat kouluihin ja oppilaitoksiin.

Pilottihankkeita on jo noin sadassa koulussa eri puolilla Suomea. Käytännössä kouluilla on usein käytössään parikymmentä Ipaidia, joiden avulla ratkotaan tavallisia koulutehtäviä.

Tietotekniikka-avusteinen opetus onkin motivoivaa oppilaille, ovathan tietoverkot muualla yhteiskunnassa koululaisten arkea.

Koululaiset ovat kuitenkin epätasa-arvoisessa asemassa uuden tekniikan käytössä, sillä vanhat opetusmenetelmät ovat juurtuneet lähes instituutioiksi.

Tutkimusten mukaan esimerkiksi rehtoreiden muutosvastaisuus alkaa vasta nyt murtua ja myös osa opettajista on uusien oppimisjärjestelmien käyttöönotossa pullonkauloina.

Opetus- ja kulttuuriministeriö haluaa kannustaa kouluja tietoverkkojen käyttöön. Koulut voivat niin halutessaan hakea hankkeisiin lisärahoitusta – jaossa on 23 miljoonaa euroa.

Katso Anne Forssénin juttu (Seitsemän uutiset 1.11.2012)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot