Mainos
Mainos

Muuttolinnuista enemmistö jo lähtenyt - syysmuutto aikataulussa

Muuttolinnut eivät ole jääneet paistattelemaan päivää lämpimään Suomeen, vaan lintujen syysmuutto on viime viikkojen hyvistä säistä huolimatta normaalissa aikataulussaan. Näin kerrotaan BirdLife Suomi ry:stä.  

Hyvien säiden takia syysmuutto on ollut tavallista huomaamattomampaa, sillä linnut ovat voineet lentää etelään vähitellen useiden päivien kuluessa eikä muutto ole keskittynyt tietyille päiville.  

Kelpo sään vallitessa muuttolinnut voivat myös lentää korkeammalla, mikä on vaikeuttanut lintujen havaitsemista, Birdlifen tiedottaja Jan Södersved kertoo.  

Näkyvimmistä muuttolinnuista eli kurjista vajaa puolet on tähän mennessä poistunut Suomesta. Kurkiauroja lähti kohti etelää etenkin viime viikonloppuna, kun tuuli alkoi puhaltaa pohjoisesta.  

Kaikista muuttolinnuista enemmistö on jo poistunut Suomesta, sillä monet hyönteisiä syövät pikkulinnut muuttivat pois jo elokuussa. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme