Mainos
Mainos

Muuttolinnut toivat kevään

Luonto-Liiton kevätseurannan havainnot osoittavat kevään käynnistyneen Etelä-Suomessa. Ensimmäiset muuttolinnut ovat jo saavuttaneet Suomen maan lumipeitteestä huolimatta.

Pisimmälle ovat ehtineet laulujoutsenet, jotka ovat edenneet jo noin Vaasan korkeudelle asti. Eteläisissä maakunnissa on havaittu joutsenten lisäksi useita töyhtöhyyppiä, kiuruja ja kottaraisia. Myös ensimmäiset peipot, naurulokit ja kurjet ovat palanneet Suomeen.

– Kahden edellisen vuoden keväät olivat huomattavan aikaisia, joten saattaa tuntua siltä, että kevät olisi tänä vuonna myöhässä. Todellisuudessa nyt palattiin suunnilleen keskimääräiseen aikatauluun, arvioi Luonto-Liiton Kevätseuranta-koordinaattori Inka Plit.

Seuraavaksi kevätseurantaan odotellaan havaintoja muun muassa leskenlehdistä, nokkosperhosista ja kekomuurahaisista.

Luonto-Liiton valtakunnallisessa kevätseurannassa tarkkaillaan yli 40 kasvi- ja eläinlajin ilmestymistä ja yleistymistä kevään aikana. Kaikki luonnosta kiinnostuneet voivat ilmoittaa havaintojaan Luonto-Liittoon internet- ja paperilomakkeella sekä tekstiviestillä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme