Mainos
Mainos

Muuttuiko Soini vihreäksi Kollaja-asiassa? "En luoja paratkoon"

Kollajan allashankkeen kaatuminen nostatti tänään tunteita Pohjois-Pohjanmaalla. Kiistellyn altaan vastustajat helpottuivat päätöksestä. Pudasjärven kaupunginjohto puolestaan murehtii menetettyjä verotuloja.

Vuosikymmenten kiista Kollajasta päättyi tekoaltaan vastustajien voittoon, kun Sipilän hallitus päätti, että koskiensuojelulakia ei avata.

Energiayhtiö Pohjolan voima ja energiateollisuus muistuttavat, että Kollajaa olisi tarvittu säätövoimaksi tuulivoiman lisääntyessä.

Pettynyt vesivoimayhtiö ilmoitti, että Kollajan valmistelu loppui tähän.

Hallituspuolueissakin osa kansanedustajista moitti Kollajan kaatamista. Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini puolusti päätöstä.

– Omalta kohdaltani minulle on IIjoki-soutu tuttu jo pitkältä ajalta. Pidän tätä hyvänä ratkaisuna, että nyt voidaan koko asian vatvominen lopettaa.

Hallitus on asettanut ykköstavoitteeksi talouden ja työllisyyden parantamisen. Soinin mielestä Kollajan tapauksessa ei ole toimittu tavoitteiden vastaisesti.

– Kollaja ja vapaa Iijoki ovat myös hyvä mahdollisuus työpaikoile ja bisnekselle.

Soini kiistää jyrkästi, että hän olisi muuttunut vihreäksi.

– En luoja paratkoon, hän toteaa.

Kollajan tekoaltaan rakentaminen riitautti puolueita jo marraskuussa 2014:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme