Mainos
Mainos

Myllykoski Paperin jätevedet yhä Kymijokeen

Myllykoski Paperin jätevedet lasketaan yhä Kymijokeen. Aiemmin viikolla ylikuormittunut jätevedenpuhdistamo saataneen käyttöön tämän päivän aikana.

Myllykoski Paperin Anjalankoskella Kymenlaaksossa sijaitsevan tehtaan jätevedet ohjataan edelleen suoraan Kymijokeen. Tehtaan huoltoyksiköstä arveltiin puolilta päivin, että tilanne normalisoituu vielä tänään niin, että prosessivesien pumppaaminen jätevedenpuhdistamolle voidaan jälleen aloittaa tavanomaiseen tapaan.

Jätevedet on jouduttu laskemaan Kymijokeen sen jälkeen, kun jätevedenpuhdistamo ylikuormittui torstaina. Ylikuormittumisen puolestaan aiheutti yhden prosessivesien puhdistuksessa käytetyn altaan tukkeutuminen. Tehdas on pysäyttänyt suurimman paperikoneensa ja kuorimonsa siihen asti, kunnes allas saadaan tyhjennettyä ja puhdistettua.

Päästöjen määrää tarkkaillaan


Jätevesien johtaminen suoraan Kymijokeen on erittäin harvinaista, ja sitä pitää kirjallisesti anoa ympäristöviranomaisilta, jotka myös jatkuvasti tarkkailevat, etteivät jokeen joutuvien päästöjen määrät ylitä sallittuja rajoja.

Myllykoski Paperin tehtaalla tuotetaan päällystämättömiä, kiillotettuja SC-papereita sekä päällystettyjä LWC-papereita, joita käytetään mm. aikakauslehdissä, luetteloissa, mainosliitteissä ja esitteissä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme