Mainos
Mainos

Myllyniemi selvittää Kemijärven ja Pelkosenniemen yhdistämistä

Arviointiryhmä on ehdottanut Pelkosenniemen kunnalle liitosta Kemijärven kaupungin kanssa.

Valtiotieteiden maisteri Pekka Myllyniemi on asetettu selvittämään Kemijärven kaupungin ja Pelkosenniemen kunnan yhdistämistä. Hallinto- ja kuntaministeri Mari Kivinimi (kesk.) asetti hänet kuntajakoselvittäjäksi tänään.

Myllyniemen toimikausi päättyy maaliskuun 30. päivänä. Silloin valtiovarainministeriössä on oltava selvityksen lopputulos ja siihen mahdollisesti liittyvät ehdotukset kunnallisesta kansanäänestyksestä. Selvitystyön tulee kuitenkin olla asiasisällöltään valmiina helmikuussa, jolloin se esitellään kuntien valtuustoille.

Myllyniemi ja kunnat voivat asettaa kuntajakoselvittäjää avustavan neuvotteluelimen ja valmisteluryhmiä.

Kunta- ja palvelurakenneuudistuksesta annetun lain mukainen arviointiryhmä on ehdottanut Pelkosenniemen kunnalle liitosta Kemijärven kaupungin kanssa.

Pelkosenniemen kunnan valtuusto on hylännyt ehdotuksen. Pelkosenniemi on myös vastustanut Pekka Myllyniemen asettamista kuntajakoselvittäjäksi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme