Mainos
Mainos

Myös aikuisen voi adoptoida – HS: Tapauksia vuosittain noin 100

Suomessa tehdään vuosittain satakunta aikuisadoptiota, kertoo Helsingin Sanomat. Neljäsosa on tapauksia, jossa adoptoitava on yli 40-vuotias.

Aikuinen adoptoidaan Helsingin Sanomien mukaan useimmiten uusperheeseen tai sijaisperheeseen.

Viime vuonna useimmissa tapauksissa vanhempina olivat adoption jälkeen biologinen äiti ja ottoisä. Toiseksi yleisin perhe, jossa ottoäiti ja -isä adoptoivat.

Siviilioikeuden professori Urpo Kangas kertoo Helsingin Sanomille, että aikuisadoption edellytyksenä on usein se, ettei adoptiota ole voitu vahvistaa vielä silloin, kun lapsi on ollut alaikäinen – esimerkiksi siksi, että biologiset vanhemmat kieltävät sen sijaisvanhemmilta.

Laki asettaa aikuisadoptiolle tiukat edellytykset. Adoptio Kankaan mukaan mahdollista, jos on selvitetty, että adoptoitava on ollut alaikäisenä adoptiota hakevan hoidettavana ja heidän välilleen on muodostunut lapsen ja vanhemman välisen suhteeseen verrattava suhde.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme