Mainos
Mainos

Myös Akava OAJ:n hakukieltopurkujen takana

Akavalainen Opetusalan ammattijärjestö OAJ on purkanut opettajien virkojen ja toimien hakukielto- ja saartouhkan Simon ja Ruotsinpyhtään kuntien osalta.

Opettajien ja lastentarhanopettajien lomautuksista päättäneet Pomarkku ja Vesanto on puolestaan julistettu hakukieltoon ja saartoon. Simon ja Ruotsinpyhtään osalta uhkat on kumottu kokonaan, koska kunnat ovat peruneet opettajien lomautukset. Mäntsälässä lomautusuhka on väistynyt opetustoimen osalta, mutta eräitä muita asioita on yhä auki.

Myös monet muut kunnat ovat OAJ:n mukaan tarkistamassa säästösuunnitelmiaan välttääkseen hakukiellon ja saarron. OAJ:n hallitus päätti lomauttajakuntien hakukiellosta ja saarrosta tammikuun lopulla.

Ennakkoilmoituksia lomautuksista antaneita kuntia ovat Iisalmi, Kangaslampi, Kolari, Köyliö, Mäntsälä (osin ratkennut), Pomarkku, Tammisaari, Tervo ja Vesanto. Lisäksi lomautusvaihtoehtoa on pidetty esillä Harjavallassa, Mäntässä ja Ylitorniolla sekä lastentarhanopettajien osalta Kaarinassa ja Kajaanissa, OAJ luettelee.

Akavan Viitasalo tukee

Akavan puheenjohtaja Mikko Viitasalo (kok.) tukee OAJ:n toimia. Palkkaa ja palvelutuotantoa leikkaavat säästösopimukset ovat hänen mukaansa lyhytnäköinen tapa tasapainottaa kunnallistaloutta. Lomautukset myös rikkovat tulopoliittisen sopimuksen henkeä. -Lomautukset jättävät jälkensä eivätkä ne ainakaan helpota ensi syksyllä alkavaa uutta neuvottelukierrosta, Viitasalo huomauttaa kannanotossaan.

Akava on vaatinut kunnallistalouden kestävää tasapainottamista ensi vaalikaudella.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme