Mainos
Mainos

Myös alaikäiset hakevat viinaa Virosta

Pääkaupunkiseudulla osa alaikäisistä nuorista hankkii juomansa Virosta.

Esimerkiksi Helsingissä poliisi on napannut nuorilta Virosta hankittuja juomia. Poliisi epäilee, että ainakin osa nuorten hallussa olevasta tuontialkoholista on nuorten itsensä hankkimaa.

– Saimme esimerkiksi satamassa kiinni alkoholilastin, joka oli pelkästään alaikäisten, eli 16–17-vuotiaiden, hallussa. Alkoholin määrä oli suuri. Heillä oli useita laatikoita mietoja alkoholijuomia sekä noin viisi litraa kirkasta, kertoo ylikonstaapeli Anne Verlin Helsingin eteläisen poliisipiirin lähipoliisista.

Verlin ei osannut arvioida, kuinka paljon nuoret onnistuvat tuomaan alkoholia Virosta. Verlinin mukaan monet nuoret ovat kuitenkin kertoneet alkoholia takavarikoineille poliiseille hankkineensa tuontijuomansa itse.

Alkoholia saadaan myös kotoa

Turussa nuorten hallusta on tavattu lähinnä kotimaisia mietoja alkoholijuomia.

– Varsinkin 16–18-vuotiaiden kaveriporukoissa 18-vuotiaat painostetaan hankkimaan alkoholia koko kaveripiirille. Lisäksi osa vanhemmista ostaa 17-vuotiaille lapsilleen alkoholia. He ajattelevat, että on parempi, että lapsi juo omasta pullosta, eikä jonkun ulkopuolisen tarjoamasta pullosta, kertoo komisario Kimmo Kulmala Varsinais-Suomen poliisilaitokselta.

Nuorilla on hallussaan melko paljon alkoholia. Ylikonstaapeli Verlinin mukaan poliisi löytää nuorten kasseista keskimäärin 6-12 pulloa mietoja alkoholijuomia.

Poliisi tiedotti alkuviikolla, että se hävitti vapun tehovalvonnan aikana yli 1 400 litraa alkoholijuomia ala-ikäisiltä eri puolilla Suomea. Poliisi nappasi nuorilta lähinnä mietoja juomia, kuten olutta ja siideriä. Valtaosa valvonnan aikana alkoholirikoksiin syyllistyneistä oli 15-17-vuotiaita, mutta joukossa oli alle 15-vuotiaita.

Poliisi on erityisen huolissaan siitä, miten paljon alaikäisille välitetään alkoholia.

(MTV3)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme