Mainos
Mainos

Myös auringon UVA-säteily voi vahingoittaa ihoa

Auringon UVB-säteilyn yhteys ihosyöpiin on tunnettu pitkään, mutta nyt myös UVA-säteily on osoittautumassa luultua vaarallisemmaksi. Aurinkovoiteet tepsivät usein huonommin juuri UVA-säteilyyn.

Aurinkorasvoihin luotetaan, mutta syöpäjärjestöjen mukaan ne eivät pelkästään riitä. Voiteet suojaavat ihon palamista aiheuttavalta UVB-säteilyltä, mutta UVA-säteilyn mittaaminen on hankalampaa.

- Ongelma on se, että nämä suojakertoimet on määritelty nimenomaan UVB-säteilylle. Vaikka siinä purkin kyljessä sanottaisiinkin, että kyseessä on laajakirjonen myös UVA:lta suojaava voide, on kuluttajan vaikea arvioida, kuinka hyvä suoja se on UVA:ta vastaan, ylilääkäri Matti Rautalahti Syöpäjärjstöistä sanoo.

Auringon säteilystä yli yhdeksänkymmentä prosenttia on juuri UVA:ta. Vaatteet ovat yhä paras suoja, eikä aurinkoa pidä ahnehtia. Voiteita käytetään hyvänä lisänä.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 13.04.2004)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme