Mainos
Mainos

Myös kärköläläiset joutuvat nyt vedenkeittoon

Pintaveden epäillään päätyneen juomaveteen myös Kärkölässä Päijät-Hämeessä.

Kirkonkylän vedenottamo suljettiin eilen maastoperäisten kolibakteerien takia. Alueen 300 asukasta joutuu keittämään juoma- ja ruokavetensä ainakin torstai-iltaan asti.

Bakteeriongelma paljastui normaalissa juomaveden valvonnassa. Sen ei tiedetä aiheuttaneen sairastumisia.

Kärkölän kirkonkylään johdetaan toistaiseksi juomavettä kunnan päävedenottamolta Hiidenmäestä. Vesi on puhdasta, mutta virtaussuuntien vaihtuminen voi irrottaa sakkaa putkistosta.

Ylöjärvellä keittokehotus jatkuu

Ylöjärven vesijohtoveden keittokehotus jatkuu edelleen, koska verkosto ei ole vielä täydellisesti puhdistunut taudinaiheuttajista. Tänään saatujen tutkimustulosten mukaan putkistossa on yhä kolibakteeria. Bakteeria löytyi yhdestä näytteestä, joka oli otettu Ylisen vesitornista. Muut näytteet olivat puhtaita.

Pirkanmaalla sijaitsevan Ylöjärven vesijohtovedessä havaittiin maaperästä ja suolistosta lähtöisin olevia kolibakteereja viime viikon puolivälissä. Ruoanlaitossa käytettävä vesi on pitänyt keittää lauantaista lähtien lähes koko kaupungissa. Ylöjärvellä on noin 26 000 asukasta.

Terveyskeskuksen mukaan saastunut vesi ei ole aiheuttanut laajaa epidemiaa, vaikka vatsavaivoja on ollut monilla kaupunkilaisille. Oireet saattavat johtua vedestä.

Kaupungin palvelupuhelimeen on tullut päivittäin kymmeniä soittoja, ja noin puolet soittajista on valittanut mahavaivoja. Heillä on ollut ripulia ja vatsakipua. Osalla on ollut myös kuumetta ja oksentelua.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme