Mainos
Mainos

Myös Keski-Pohjanmaalla ja Savossa sikainfluenssaepäilyt

Keski-Pohjanmaalla ja Pohjois-Savossa on tullut ilmi kaksi sikainfluenssaepäilyä. Nuori Kokkolan seudulta oleva opiskelija sai sikainfluenssaa muistuttavia oireita kotiuduttuaan New Yorkista.

Kuopiolainen, joka oli matkustanut tartunnan saaneiden kanssa samalla lennolla, hakeutui tänään lääkäriin sikainfluenssaan viitanneiden oireiden vuoksi.

Savon Sanomien verkkosivujen mukaan työikäisen kuopiolaisen potilaan oireet ovat melko lieviä, ja hän jo parantumassa. Henkilö on varmuudeksi vapaaehtoisessa karanteenissa, kunnes tulokset taudin laadusta varmistuvat.

Kokkolan seudulta olevalla opiskelijalla on kuumetta ja hengitystieoireita, kertoi Keski-Pohjanmaan keskussairaalan johtajaylilääkäri Sakari Telimaa. Potilas on kuitenkin sen verran hyvässä kunnossa, että hän on kotihoidossa.

Opiskelijalta on otettu näytteet, ja lääkitys on aloitettu. Alustavia koetuloksia odotetaan perjantaina, kertoi Telimaa. Lopullinen varmistus siitä, onko kyseessä sikainfluenssa, saadaan viikon kuluttua.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme