Mainos
Mainos

Myös keskituloisille pääsy arava- ja korkotukiasuntoihin

Kunnat soveltavat korotettuja tulorajoja asukasvalinnassa lokakuun alusta alkaen.

Arava- ja korkotukivuokra-asuntoihin pääsee vastaisuudessa aiempaa suuremmilla tuloilla. Hallitus päätti tänään korottaa arava- ja korkotukivuokra-asuntojen tulorajoja keskimäärin 15 prosenttia. Hallituksen tavoitteena on edistää päätöksellä työvoiman liikkuvuutta.

Tulorajojen muutoksen odotetaan parantavan keskituloisten hakijoiden mahdollisuuksia saada arava- ja korkotukivuokra-asunto. Kunnat soveltavat korotettuja tulorajoja asukasvalinnassa lokakuun alusta.

Muutoksen jälkeen esimerkiksi poliisi-sairaanhoitajapariskunnan tulot mahtuvat uusiin tulorajoihin. Myös yksin asuntoa hakevan palomiehen, luokanopettajan ja bussinkuljettajan tulot mahtuvat uusiin tulorajoihin.

Esimerkiksi nelihenkisen perheen yhteenlasketut tulot voivat olla 5950 euroa kuukaudessa, 750 euroa enemmän kuin nykyisin.

Asukasvalinnan muutokset mahdollistavat myös sen, että työn perässä muuttava ruokakunta voi saada vuokra-asunnon, vaikka sillä olisi omistusasunto lähtöpaikkakunnassa.

Hallitus korotti tulorajoja edellisen kerran kaksi vuotta sitten. Tulorajat jäivät silti kireiksi, arvioi rajojen alentamista valmistellut ympäristöministeriö.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot