Mainos
Mainos

Myös lapset ahdistuvat katastrofiuutisista - näin selität uutiskuvia lapsellesi

Monissa kodeissa perheen pienimmät ovat ihmetelleet television kautta välittyvää kuvaa Japanin katastrofialueelta. Surevien ihmisten kasvot hämmentävät ja tuhon jälki herättää kysymyksiä, voiko meille käydä noin? Monilla lapsilla on myös huoli kuvissa itkevistä lapsista. On ymmärrettävää, että kodeissa seurataan tapahtumien kulkua Japanissa herkeämättä aamusta iltaan. Mutta kuinka kuvatulvaa ja uutisointia voisi lapsille selittää ja helpottaa ahdistusta?

- Näistä asioista pitää puhua,. Omat lapseni olivat pieniä, kun Aasian tsunami iski. Löysimme sitten pöydältä kartan, jonka pieni tyttäreni oli piirtänyt tsunamialueesta telkkarikuvien perusteella. Tämä osoittaa sen, että ei ole vain Japani vaan on koko maailma, joka seuraa tapahtumia ja meillä on paljon ahdistusta, SPR:n kansainvälisen avustustoiminnan johtaja Kalle Löövi sanoo.

Mannerheimin Lastensuojeluliitto on kirjannut neuvoja vanhemmille uutisoinnin käsittelyyn

Lähde: MLL

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme