Mainos
Mainos

Myös miesopiskelijat myyvät itseään

Tampereen opiskelijalehti Aviisi on nostanut keskusteluun opiskelijoiden prostituution tapana selviytyä taloudellisesta ahdingosta. Lehdessä naisopiskelija kertoo tienaavansa kerran kuussa tekemällään seksikeikalla noin kolmesataa euroa lisärahaa.

Seksityöläisten Pro-tukipisteen toiminnanjohtaja Jaana Kauppinen sanoo MTV:n uutisille, että heillä on aina ollut myös opiskelijoita asiakkaana. Sekä mies- että naisopiskelijat tekevät prostituoidun työtä maksaakseen laskunsa.

- Miesten määrä prostituutiossa on aina ollut aliarvioitu, eli ajatellaan, että heitä on vähemmän alalla kuin naisia.

Hän sanoo, että Pro-tukipisteeseen otetaan yhteyttä, kun ammatissa koetaan ongelmia, ja tukipisteen asiakkaat ovat kuitenkin pääsääntöisesti naisia.

Kauppinen sanoo opiskelijoiden kuuluvan taloudellisen taantuman aikana riskiryhmään, joka saattaa ajautua seksityöläiseksi.

- Opiskelijan elintaso on aika matala, joten kyllä se lisää riskiä. Toisaalta talouden taantuma näkyy meillä tukipalvelussa aina viiveellä, tarinat siitä miten aloitti ja miksi kerrotaan vasta myöhemmin. Ei meille ilmoittauduta "nyt aloitin prostituution", Kauppinen sanoo.

Tiukka talous ajaa nurkkaan

Toiminnanjohtaja Jaana Kauppisen mukaan on vaikea sanoa, onko prostituutioon ryhtyminen opiskelijalle täysin vapaa, oma valinta. Hän pohtii, että jollekin opiskelijalle se saattaa kuitenkin olla hyvä tapa ansaita elantoa.

- Keitä me olemme sanomaan, ettei niin saisi ansaita rahaa. Onko seksityöläiseksi ryhtyminen sitten olosuhteiden pakko vai onko se vapaaehtoista, se on lopulta kuitenkin monipiippuinen juttu.

- Suurimmalla osalla opiskelijoista on mahdollisuus kuitenkin tehdä se valinta, että tulee vähemmällä rahalla toimeen, hän jatkaa.

Vuokra "luonnossa"

Pro-tukipisteen toiminnanjohtaja Jaana Kauppinen kertoo, että 90-luvun alussa laman painaessa päälle oli yleistä, että opiskelijat maksoivat muun muassa vuokraa seksillä.

- Ei ollut muuta mahdollisuutta saada asuntoa kuin suostua seksiin vuokranantajan kanssa.Silloin ei enää voida puhua vapaasta tahdosta, jos vuokranantaja vaatii tällaista. Näitä tapauksia ei nykyisen taantuman aikana ole meillä noussut esiin.

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot