Mainos
Mainos

Myös Oinoselta tutkintapyyntö HS:n jutusta

Myös kansanedustaja Lauri Oinonen (kesk.) on jättänyt poliisille tutkintapyynnön Helsingin Sanomien taannoisesta kirjoituksesta, jossa käsiteltiin seksuaalista häirintää eduskunnassa.

Oinonen oli yksi kirjoituksessa nimeltä mainittu kansanedustaja.

Aiemmin tutkintapyynnön poliisille samasta asiasta oli tehnyt kansanedustaja Lyly Rajala (kok.). Osa kirjoituksessa mainituista seitsemästä mieskansanedustajasta on kannellut hyvää lehtimiestapaa valvovalle Julkisen sanan neuvostolle.

Oinonen kertoo, että hän päätyi tähän ratkaisuun sen jälkeen, kun poliisi oli ottanut yhteyttä. Rajalan tutkintapyynnön saatuaan poliisi oli kysellyt kaikkien kirjoituksessa mainittujen aikeita.

Julkisen sanan neuvostolle kannelleista Tero Rönni (sd.) ja Esa Lahtela (sd.) kertoivat, että he pitävät kantelunsa siellä, mikä sulkee pois poliisitutkinnan mahdollisuuden. Neuvosto ei käsittele asioita, joita samaan aikaan yritetään viedä oikeusprosessiin.

Myös kansanedustaja Pekka Vilkuna (kesk.) kertoo jättäneensä asiasta kantelun julkisen sanan neuvostolle.

Kantelun tekemättä jättänyt Tapani Mäkinen (kok.) kertoi, ettei hän myöskään ole jättänyt tutkintapyyntöä poliisille.

Oinosen tekemästä tutkintapyynnöstä kertoi Ylen Keski-Suomen uutiset.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme