Mainos
Mainos

Myös pohjoisen maataloustuki vähenee

Etelä-Suomen kansallisen tuen tavoin myös pohjoisen alueen maataloustukea vähennetään, kertoo maatalousministeri Korkeaoja.

Myös pohjoisen alueen maataloustukeen on tulossa leikkaus. Maatalousministeri Juha Korkeaoja kertoo sanomalehti Kalevassa, että tukea on tarkoitus leikata kolme prosenttia Etelä-Suomen kansallisen tuen tavoin.

Esitys asiasta tehdään ehkä jo huomenna, kun maa- ja metsätalousministeriön ja MTK:n neuvottelijat tapaavat seuraavan kerran.

Korkeaojan mukaan maan sisäinen tukitasapaino pitää säilyttää, eikä se onnistu muuten kuin pohjoisen tukea leikkaamalla.

MTK:n puheenjohtaja Esa Härmälä rauhoittelee viljelijäkenttää vetoamalla siihen, ettei hallituksen kokonaisesitystä ole vielä nähty.

Ministeri Korkeaojan mukaan maatalouspolitiikan perusteiden eriyttäminen maan eri osissa johtaisi vääristyvään kilpailuun. Hän korostaa, että leikkausten vastapainoksi investointitukeen ja nuorten viljelijöiden tukeen on tulossa merkittäviä parannuksia.

(MTV3-STT)

(Huomenta Suomi 10.12.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme