Mainos
Mainos

Myös Saarela kokenut seksuaalista häirintää

Sukupuolisesta häirinnästä on keskusteltu eduskunnassa jo pitkään, mutta Saarelan mukaan joidenkin naisten on näistä asioista vaikea puhua, koska sen jälkeen ei ole enää kiva työtoveri. Saarelan mielestä seksuaalista häirintää ei pitäisi esiintyä varsinkaan eduskunnassa, jossa säädetään lait.

Tanja Saarela (kesk.) sanoo Suomenmaan haastattelussa lukeutuvansa niiden naiskansanedustajien joukkoon, jotka ovat joutuneet kokemaan seksuaalista häirintää työpaikallaan eduskunnassa.

- Kyllä tässä kaikenlaisia kokemuksia on ollut. Sillä tavalla tämä on hyvin samanlainen työpaikka kuin muutkin. Tarkemmin en viitsi tilanteista kertoa, koska ei se sillä tavalla asiaa auta, hän sanoo.

Eduskunnan teettämän tutkimuksen mukaan jopa kolmasosa talon naispuolisista työntekijöistä on kokenut seksuaalista häirintää työpaikallaan. Neljässä tapauksessa kymmenestä ahdisteluun syypää on ollut kansanedustaja.

- Nyt kun asia on tällä tavalla julkisesti tiedostettu, niin pitää tarttua toimeen. Nämä asiat voidaan kuitenkin korjata, Saarela uskoo.

Saarela oikoo tutkimuksesta torstaina julkisuudessa olleita tietoja. Seksuaalista häirintää koskevaan kyselyyn vastasi hänen mukaansa 100, eikä 224 naista.

- Sadasta naisesta kolmannes sanoo kokeneensa sukupuolista häirintää. Asiaan on suhtauduttava vakavasti, sillä yksikin on liikaa, Saarela sanoo.

Saarelan mielestä seksuaalista häirintää ei pitäisi esiintyä varsinkaan eduskunnassa, jossa säädetään lait.

- Kaiken järjen mukaan eduskunnan pitäisi toimia esimerkillisesti. Jollei täällä pystytä noudattamaan lakeja, niin on aika vaikea vaatia sitä muiltakaan. Siinä mielessä tämä on vakava tutkimuksen tulos.

Sukupuolisesta häirinnästä on keskusteltu eduskunnassa jo pitkään, mutta Saarelan mukaan joidenkin naisten on näistä asioista vaikea puhua, koska sen jälkeen ei ole enää kiva työtoveri.

- Koskekoon ahdistelu tapauskohtaisesti naista tai miestä, niin se saattaa olla yksilölle äärimmäisen vaikea paikka. Kuvitellaanpa vaikka tilanne, jossa on kansanedustaja ja avustaja. Jos avustaja kokee ahdistelua, niin hänen on aika vaikea valittaa. Kenelle hän valittaa, kun esimies on kansanedustaja. Jos valittaa, niin siinä menee helposti työpaikka, Saarela toteaa.

Eduskunnassa annetun ohjeistuksen mukaan valitukset on tehtävä työsuojeluvaltuutetulle.

(MTV3-Suomenmaa)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme