Mainos
Mainos

Myös Urpilainen kiirehtii Vanhasta kotimaahan

SDP:n uusi puheenjohtaja Jutta Urpilainen toivoo edeltäjänsä tapaan, että pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) palaisi mahdollisimman pian kotimaahan tekemään selkoa vaalirahasotkuista.

Urpilainen sanoi ensimmäisessä tiedotustilaisuudessaan valintansa jälkeen tänään, että olisi kaikkien etu, jos pääministeri kertoisi eduskunnan edessä, mitkä ovat keskustan ja hänen kytköksensä Kehittyvien maakuntien Suomi -yhdistykseen.

Urpilainen haluaa pitää auki myös sen vaihtoehdon, että oppositio tekisi vaalirahoista välikysymyksen, jos tietoa ei pääministeriltä saa muulla tavoin.

SDP:llä ei puolueena ole Urpilaisen mukaan selvitettävää vaalirahoissa. Hän sanoi, että ilmoitukset on tehty. Kansanedustaja Matti Ahteen tapaa piilotella kohuyhdistykseltä saamaansa rahaa Urpilainen ei hyväksynyt.

-Olisin toivonut, että Ahde olisi tuonut oman kytköksensä esiin, kun eduskuntaryhmässä ja puoluejohdossa keskusteltiin useaan otteeseen asiasta.

Kokkolalainen Jutta Urpilainen kertoi saaneensa itse rahaa joiltakin Keski-Pohjanmaan yrityksiltä, mutta yksittäiset tukisummat eivät nousseet yli 1700 euron ilmoitusvelvollisuuden rajan.

Urpilaisen mielestä politiikan pöytätapoja pitää siivota vaalirahoitussotkujen jälkeen. Hän toivoi, että uuden sukupolven poliitikot pystyvät tekemään sen yhdessä.

Uusi puheenjohtaja ilmoitti olevansa valmis SDP:n pääministeriehdokkaaksi seuraavissa vuoden 2011 eduskuntavaaleissa. Jos vaalit jostain syystä pidettäisiin sitä ennen, hän olisi yksi nimi muiden joukossa. Mahdollisia olisivat Urpilaisen mielestä myös Paavo Lipponen ja Eero Heinäluoma.

Urpilainen halusi kampanjassaan, että SDP olisi avoin uudistuksille eikä ensimmäinen vastaus jatkossa olisi EI. Hän pehmenteli, ettei puolue välttämättä ole ennenkään toiminut niin.

-Sellainen mielikuva kuitenkin on syntynyt, ja sitä haluan muuttaa, hän sanoi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme