Mainos
Mainos

Myös VR Trackin sähköliittolaisilla lakkouhka

VR Trackilla työskentelevät Sähköliiton työntekijät uhkaavat pian alkavalla lakolla. 

Ammattiosasto syyttää VR Trackia siitä, että sen työntekijöitä ei ole otettu Sähköliiton työehtosopimuksen piiriin. Liitto vaatii, että työnantaja peruisi suunnitellut lomautukset sekä hyväksyisi VR Trackin sähköasentajat sähköliiton työehtosopimukseen.

Liiton mukaan VR Trackin sähköliiton jäsenillä on lisäksi oltava oikeus valita luottamusmiehet. 

Valtakunnansovittelijan toimisto on käynnistänyt asian sovittelun, ja seuraavan kerran osapuolet tapaavat torstaina. Liitto toivoo tuolloin saavansa sovintoesityksen. 

Mikäli sopua ei löydy, noin 150 VR Trackin sähköasentajaa aloittaa nelipäiväisen lakon perjantaiaamuna kello seitsemän. 

VR Trackin lakkouutinen jatkaa aiempien lakkouutisten sarjaa: Eilen Itella Logisticsin 300 kuljettajaa ilmoitti ryhtyvänsä lakkoon palkanalennusten, uusien tehtävänkuvien sekä uusien työvuorojen takia. 

Tänään Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT ilmoitti aloittansa lakon tukitoimet myös satamissa.  AKT:n hallituksen mukaan satamissa ei käsitellä lakon aikana Itellan eikä Itellan alihankkijoiden kuormia. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme