Mainos
Mainos

Myrkkymaito oli yksittäistapaus

Lauantaina Haminassa myyty viallinen maito näyttää jääneen yksittäistapaukseksi. Kymenlaakson poliisi ja keskussairaala eivät ole saaneet enempää ilmoituksia oudosta maidosta enää lankalauantain jälkeen.

Kotkalaismies osti lauantaina tölkin Valion rasvatonta maitoa liikennemyymälä ABC-Kipparista Haminasta ja sairastui maitoa juotuaan. Mies hakeutui lauantaina keskussairaalan ensiapuun oudon olon ja punoituksen takia. Hän pääsi pois sairaalasta jo samana iltana.

Kotkalaismiehen sairaustapaus vaikuttaa yksittäiseltä, koska ABC-Kippariin ei ollut palautettu maanantaiaamupäivään mennessä yhtään pilaantunutta maitotölkkiä. Viallisen tölkin sisältänyt maitoerä ehti olla myynnissä ABC-Kipparissa lauantai-iltapäivän ja illan ajan. Maidon toimittaneen Valion mukaan koko maitoerä on tutkittu, eikä siitä ole löydetty mitään poikkeavaa.

Poliisin mukaan kotkalaismiehen ostama pilaantunut maito tuoksui polttonesteeltä, ja maitotölkin ulkopinta oli muuttunut ruskehtavaksi. Keskusrikospoliisin laboratorio saa pilaantuneen maidon tutkittavakseen pääsiäispyhien jälkeen, aikaisintaan huomenna.

Valion myynti- ja markkinointijohtajan Annikka Hurmeen mukaan maito menee KRP:n tutkittavaksi ilmeisesti siksi, että sairastunut mies on jättänyt poliisille tutkintapyynnön. Maito lähetetään tiettävästi myös Elintarviketurvallisuuviraston analysoitavaksi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme