Mainos
Mainos

Myrkyllinen ruokaöljy pois markkinoilta

Eräistä Suomessa myytävistä espanjalaisista oliiviöljyistä on löytynyt syöpää aiheuttavia myrkky-yhdisteitä.

Kyseessä on kahdesta kuluttajille K-kauppaketjun kautta levinneestä oliiviöljystä, jotka ovat laadultaan huonompaa, niin sanottua jäännösöljyä. - Kuluttajat tunnistavat öljyn pullon etiketin merkinnästä "pomace", kertoo elintarvikeviraston erikoistutkija Anja Hallikainen.

Elintarvikevirastolle varoitus espanjalaisten öljyjen myrkkyvaarasta tuli elintarvikkeiden turvallisuutta valvovan eurooppalaisen hälytysjärjestelmän kautta. Suomessa tutkitaan pistokokein elintarvikkeiden, myös oliiviöljyjen, laatua, mutta aikaisemmin näihin kahteen öljyyn ei ole kiinnitetty huomiota.

Hallikaisen mukaan jäännösöljyä on tuotu Suomeen vuodessa vain pienehköjä määriä, eli noin 7000 kiloa. Hänen mukaansa olisi kuitenkin syytä selvittää, löytyykö muistakin oliiviöljyistä vastaavia myrkky-yhdisteitä.

- Kuvassa olevat pullot eivät liity tapaukseen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot