Mainos
Mainos

Myrkyllistä kemikaalia vuoti Joensuussa

Joensuussa on eristetty yksi Itä-Suomen yliopiston rakennus myrkkyvuodon takia. Kaasupullosta vuoti bromivetyä, joka on syövyttävää ja hengitettynä myrkyllistä. Kukaan ei loukkaantunut.

Kemikaalien säilytyksessä käytetyn turvakaapin pillit hälyttivät noin puoli kuudelta illalla yliopiston Metria-rakennuksessa. Työntekijät ilmoittivat pelastuslaitokselle, ja lähialue eristettiin.

Palomestari Jani Kareisen mukaan rakennuksessa oli kuusi ihmistä, ja he pääsivät ulos omin avuin. Kukaan ei altistunut myrkylle.

Pelastuslaitoksen kemikaalisukeltajien oli määrä selvittää illan aika, voitaisiinko vuoto tukkia. Toinen vaihtoehto oli päästää myrkky hallitusti ulkoilmaan laimentumaan vaarattomiksi. Turvakaapissa on oma erillinen tuuletus poistoilmaan.

Bromivetyä säilöttiin kymmenen kilon metallipullossa. Yliopisto käyttää ainetta käytetään muun muassa metallien syövyttämiseen.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme