Mainos
Mainos

Myrsky iski Etelä-Suomeen

Talvimyrsky riehui Etelä-Suomen rannikolla viime yön aikana.

Tuuli katkoi puita ja repi irti peltikattoja. Suuremmilta vahingoilta on kuitenkin vältytty. Helsingin aluehälytyskeskukseen tuli yön aikana yli 50 hälytystä katkenneista puista ja repeytyneistä katoista.
Turussa hälytyksiä tuli noin kymmenen.

Tuulen nopeus Helsingin ja Turun rannikoilla oli yöllä noin 20-25 metriä sekunnissa. Bogskärissä Pohjoisella Itämerellä sen nopeus oli perjantai-iltana 27 metriä sekunnissa.

Ilmatieteen laitoksen mukaan voimakkaimmat myrskyt olivat aamu viiden aikaan ohi. Voimakkaat tuulet sen sijaan jatkuvat koko päivän ajan. Huomiseksi tuulet laantuvat.

Tielaitoksen mukaan kelit teillä ovat erittäin huonot Etelä-Savossa, Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa. Muualla kelit ovat huonot.

Päivän valjettua on jatkuvasti tullut uusia tietoja katkenneista puista. Niitä on kaatunut yllättävän paljon Helsingissä ja Espoossa, kerrottaan aluehälytyskeskuksesta.

Vantaan pelastuslaitoksen mukaan myrsky aiheutti toistakymmentä hälytystä Vantaalla viime yönä. Myrsky aiheutti myös useita sähkökatkoksia ja automaattihälytyksiä.

Myrsky vaikutti autolauttoihin

Myrsky puuttui myös osittain autolauttojen kulkuun. Maarianhaminan ja Ruotsin Kapellskärin välillä liikennöivä lautta ei lähtenyt eilisiltana matkalleen Ruotsista.

Ahvenanmaan Eckerön ja Ruotsin Grisslehamnin välinen lautta ajoi illalla reittinsä Eckeröstä, mutta ei lähtenyt tänään paluumatkalle rajun tuulen takia.

Helsingin ja Tukholman sekä Turun ja Tukholman välien suuret autolautat eivät käyneet kovan kelin takia yöllä poikkeamassa tavanomaisissa ahvenanmaalaisissa satamissaan.

Kattoa irtosi Kotkan sahassa

Tänään talvimyrsky irrotti Stora-Enson Kotkan sahan kattoa monta sataa neliömetriä ja vaurioitti ainakin parin omakotitalon kattoja Kotkassa.

Myrsky kaatoi puita teille ja rakennusten päälle Kymenlaakson ja Itäisen Uudenmaan rannikkoseuduilla. Se on myös aiheuttanut paikallisia sähkökatkoksia ja uhannut rannoilla veneitä.

Kovaan tuuleen liittyneet voimakkaat lumisateet ovat vaikeuttaneet liikennettä. Keli maanteillä on erittäin huono, mutta puoleen päivään mennessä ei poliisin tietoon ollut tullut pahoja onnettomuuksia.
(MTV3-STT)

Huomenta Suomen puhelinhaastattelussa Helsingin palolaitoksen päivystävä palomestari Simo Wecksten. (0:51)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme