Mainos
Mainos

Myrsky kiusaa Suomea

Myrsky on koetellut erityisesti länsirannikkoa. Yöllä myrskykeskus on siirtymässä itää kohti.

Mysrky on estänyt mm. Silja Europa matkustaja-autolautan rantautumisen Turun satamaan. Se pääsi perille yli neljä tuntia myöhässä.

Iltapäivällä Helsingissä korjailtiin aukkoa Viking Cinderellan kyljestä. Aamun myrskytuuli painoi aluksen rajusti päin laituria, kun se oli saapumassa mereltä. Cinderella pääsi liikenteeseen pari tuntia aikataulustaan myöhässä.

Rauman ja Porin hätäkeskuksista puolestaan kerrotaan, että myrskyn takia soittoja on tullut lähes kaaokseen asti. Myrsky on irrottanut rakennusten kattoja ja katkonut puita teille ja sähkölinjoille. Rauman satamassa myrskyn kymmenen minuutin keskituulen nopeus on ollut jopa 31 metriä sekunnissa.

Myös tallinnan laivaliikenteessä on ollut ongelmia. Kaikki Tallinnaan liikennöivät nopeat alukset ovat joutuneet jäämään tuulen vuoksi satamaan. Helikopteriliikenne on toiminut normaalisti.

Ahvenanmaalla Viking Linen Ålandsfärjan päätti kuitenkin perua paluuvuoronsa Kapellskäriin ja iltavuoronsa Maarianhaminaan. Helsingissä rahtialusliikenne myöhästeli hieman, kun myrsky vaikeutti alusten purkamista ja lastaamista.

Kaatuneita puita ja sähkökatkoksia

Helsingissä tuuli riepoi myös jonkin verran kattopeltejä sekä kaatoi puita. Hälytyksiä tuli päivän mittaan

parisenkymmentä. Illalla merivesi kohosi Helsingin satamassa 120 senttiä tavallista korkeammalle ja alkoi nuoleskella Kauppatorin reunaa.

Pohjanmaan ja Porin junaradat olivat illan mittaan poikki, samoin Lahden ja Kouvolan välinen rata. Tukholmasta Turkuun matkalla ollut Silja Europa pääsi satamaan yli neljä tuntia myöhässä. Tampereella raivattiin illan mittaan junaraiteille kaatuneita puita.

Sähkökatkoksia on ollut eri puolelle Suomea. Myös monet tiet ovat olleet poikki kaatuneiden puiden takia. Lisäksi tuuli on repinyt kattoja. Myös valtakunnallisten tv-kanavien lähetykset ovat olleet ajoittain poikki myrskyn tehtyä tuhoja lähettimissä.

Myrskyn odotetaan riehuvan vielä yön ajan erityisesti Etelä- ja Länsi-Suomessa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme