Mainos
Mainos

Myrsky rauhoittui illalla

Eteläisessä Suomessa eilen raivonnut myrsky rauhoittui illan mittaan. Myrsky kaatoi kaikkiaan kymmeniä, mahdollisesti satoja puita teiden, sähkölinjojen, autojen ja talojen päälle. Vakavilta onnettomuuksilta kuitenkin tiettävästi vältyttiin.

Saaristomerellä merivartiosto ahkeroi koko illan auttaen toistakymmentä myrskyn kouriin joutunutta venekuntaa rantaan. Viimeinen vene matkustajineen saatiin turvaan kello 23:n paikkeilla. Porin edustalla yksi telttailemassa ollut seurue jäi saareen odottamaan aamua.

Myrsky riehui eteläisessä Suomessa pitkälle iltaan. Joensuussa palokunta oli vielä puolenyön tietämissä korjaamassa pois sähkölinjan päälle kaatunutta puuta.

Eniten sähkökatkoksia ja muita vahinkoja näyttää sattuneen Etelä- ja Itä-Suomessa. Sen sijaan Pohjanmaalla tuuli oli iltaan mennessä jo tyyntynyt, ja Pohjois-Suomi säästyi myrskyltä kokonaan. Tälle päivälle Ilmatieteen laitos ennustaa puuskaista tuulta, joka ei kuitenkaan ole läheskään niin voimakas kuin sunnuntaina. Sen sijaan huomenna saattaa jälleen nousta raju lounaistuuli.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme