Mainos
Mainos

Myrsky riepottelee jo Turkua - kymmeniä kolareita

Varsinais-Suomi on talvimyräkän kourissa. Erilaisia kolareita on sattunut aamupäivän ja päivän aikana jo parikymmentä. Lisäksi puita kaatuu koko ajan talojen ja sähkölinjojen päälle. Tilannetta kuvaa hyvin se, että päivystävä palomestari ehti antaa vain lyhyen haastattelun MTV3:lle pelastustehtävien keskeltä.

Varsinais-Suomessa sataa räntää ja lunta ja tuulee parikymmentä metriä sekunnissa - merellä ja aivan rannikolla kovempaakin. Lumi sohjoutuu ja pöpperöityy vaarallisesti ajoteille.

- En ole ehtinyt laskea kolareiden määrää, mutta kymmeniä niitä on. Bussia ojassa, rekan peräkärryä ojassa, pieniä peltikolareita, mutta ei pahempaa ole tullut ilmi. Ihmishenkiä ei ole siis menetetty, kertoo päivystävä palomestari Jukka-Pekka Salminen Varsinais-Suomen aluepelastuslaitokselta.

Lisäksi puita kaatuu jatkuvasti teille ja sähkölinjoille.

- Tuulen suunta on nyt idästä, mikä on harvinainen suunta täällä, eli nyt ne puut, jotka eivät ole kaatuneet lounaistuulella, kaatuvat teiden ja sähkölinjojen päälle, Salminen kertoo.

- Muutaman talon terassi tai räystäitä on mennyt. Paljon on materiaalivahinkoja tullut.

Aluepelastuslaitos on varautunut lisäämään miehitystä.

Keskustelu päättyy nopeasti, sillä Salmisen mukaan "tässä on nytkin tilanne päällä".

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme