Mainos
Mainos

Myrsky sotkee juna- ja laivaliikennettä

Kaukojunat ovat myöhästelleet lumentulon ja laitevikojen takia koko maassa.

Eniten aikatauluistaan jäivät jälkeen illalla Helsingistä lähtevät junat. Esimerkiksi Ouluun mennyt vuoro kulki kolme tuntia myöhässä.

Liikennepäällikkö Jorma Laaksonen Ratahallintokeskuksen liikennekeskuksesta kertoo, että myöhässä lähteneet kaukojunat ovat päässeet kulkemaan ilman ongelmia.

- Lumisade on jatkunut sitkeästi yön läpi. Ongelmapaikassa Helsingin Ilmalassa on ollut miehiä töissä ja koneellista puhdistusta on tehty, Laaksonen kertoo.

Tuuli on kuitenkin yön aikana rauhoittunut.

- Jos se ei tuo lisää lunta vaihteisiin, aamuliikenteen pitäisi päästä kulkemaan normaalisti, Laaksonen arvioi.

Laaksosen mukaan pahimmat hetket junaliikenteen kannalta olivat kello 17 aikaan iltapäivällä.

- Ei sellaiseen lumimäärään pysty varautumaan, mitä iltapäivällä tuli. Helsingin seudulla on viitisensataa vaihdetta, jokaiseen ei millään saa miehiä töihin, Laaksonen kuvailee.

Runsas lumisade ja voimakas lunta kinostava tuuli ovat aiheuttaneet ongelmia erityisesti juuri vaihteiden kääntymiselle. Iltapäivän aikana myös katkot valtakunnanverkon sähköjakelussa vaikuttivat Itä-Suomen junaliikenteen ohjausjärjestelmiin.

Tallinnan-liikenteessä vaikeuksia

Helsingin ja Tallinnan väliä kulkevat pika-alukset jäivät osaksi satamiin. Esimerkiksi Linda Line peruutti kaikki lähtönsä kovan merenkäynnin takia.

Myös isoilla matkustaja-aluksilla oli vaikeuksia. Sekä Eckerö Linen että Viking Linen alukset joutuivat odottamaan satamaan pääsyä Tallinnassa myrskyn takia.

Laivojen odotetaan palaavan takaisin Helsinkiin vasta yöllä. Helsingin poliisi arvioi, että myöhästyneistä laivoista saapuvien yhteensä 4500 matkustajan kotimatkat venyvät, sillä laivoja odotetaan Helsingin satamiin vasta julkisen liikenteen hiljentymisen jälkeen.

Ilmatieteen laitos antoi täksi päiväksi myrskyvaroituksen Suomenlahdelle, Pohjois-Itämerelle ja Ahvenanmerelle. Kehno keli piti veneilijät maissa, eikä merivartiostoille juuri koitunut päivän aikana pelastustehtäviä.

(MTV3-STT)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme