Mainos
Mainos

Myrsky tyhjensi kauppojen vesihyllyt – kanisterit paikoin loppu

Myrskyjen aiheuttamien sähkökatkojen seurauksena kauppoihin lähteneet ihmiset ovat tyhjentäneet viime päivinä ahkerasti vesihyllyjä. Joistain K-ryhmän kaupoista suuret vesikanisterit ovat loppuneet kokonaan, Keskon viestinnästä kerrotaan.

K-Citymarketeista ja Anttiloista on viime päivinä ostettu muun muassa tulitikkuja, sytyttimiä, kynttilöitä, taskulamppuja, paristoja, matkaradioita, varavesiastioita ja kylmälaukkuja. Ruokakaupoissa säilykkeitä on ostettu normaalia enemmän.

K-ryhmän rautakaupoista kerrotaan, että kaupaksi ovat käyneet erityisesti aggregaatit sekä moottorisahat ja niihin liittyvät tarvikkeet.

Vesi loppui tapaninpäivänä

K-Market Lohjanportti Lohjalla oli tapaninpäivänä yksi harvoista seudulla auki olevista kaupoista. Kauppa oli myös onnekas, sillä siellä pysyivät sähköt. Aamukahdeksan aikoihin tapaninpäivänä alkaneet laajemmat sähkökatkot Lohjalla ja lähiseuduilla näkyivät kaupassa saman tien, kauppias Mika Veromaa kertoo.

– Patterit ja kynttilät lähtivät menemään. Myynnissä olevat vedet menivät myös aika nopeasti. Tapaninpäivänä sai olla neljä tuntia auki, joten vettä olisi mennyt varmaan enemmänkin, hän kertoo.

Kaikki hyllyssä ollut vesi myytiin kuitenkin loppuun neljässäkin tunnissa.

– Ne menivät kaikki. Ja kun ei osannut mitenkään varautua, meillä ei ollutkaan vettä kuin normaali myyntimäärä.

Eilen ja tänään kauppaan on saatu lisätäydennystä, ja myynti on jatkunut vilkkaana.

– Eilen tuli jonkin verran vettä lisää, mutta nekin menivät aika nopeasti. Kaikki meni, mitä hyllyssä oli.

Lohjanportista on saanut myös ottaa vettä omiin kanistereihin kaupan vesipisteistä.

– Aika paljon ihmiset ovat tuoneet omia kanistereita mukana. Kaupalta on saanut ottaa vettä mukaan niin paljon kuin jaksaa kantaa. Toki vesipisteet ovat sisäpuolella eli vettä on saanut hakea silloin, kun kauppa on ollut auki.

Harva asiakas hamstrannut ruokaa

Ruokaakin Veromaan kauppa on myynyt viime päivinä tavallista enemmän.

– Osa kaupoistahan on joutunut heittämään ruokaa pois, kun sähköt ovat olleet poikki. Esimerkiksi Veikkolassa Kirkkonummella sähköt ovat olleet poikki melkein kaksi vuorokautta, Mika Veromaa sanoo.

Vaikka sähkökatkot ovat olleet pitkiä, hamstraavia asiakkaita ei Veromaan mukaan ole silti juuri näkynyt.

– Osa on hamstrannut, mutta aika harva kumminkin. Viranomaiset ovat aika hyvin tiedottaneet, että tämä ei kestä monta päivää. Mitään paniikkia ei ole ollut. Moni otti tapanina sen päivän tarpeen ja tuli hakemaan seuraavana päivänä uudelleen.

– Tietysti kun asiakasmäärä lisääntyi, meni tavaraakin enemmän. Ja ehkä keskiostos oli vähän korkeampi kuin vuosi sitten. Yleensä välipäivät ovat hiljaisempia, ostetaan lähinnä maitoa ja leipää, mutta nyt meni lihaa ja sellaistakin.

Kynttilät ja patterit ovat Lohjanportissa riittäneet.

– Joulun aika on muutenkin sellaista, että kynttilöitä ja pattereita menee, joten siihen osasi varautua. Tilasimme niitä reilusti ennen joulua, koska niissä ei ole sellaista hätää viimeisessä käyttöpäivässä. Ei ollut kuin yksittäisiä tuotteita, mitä puuttui.

Tänään suurin osa lähialueen asiakkaista on saanut sähköt takaisin, joten kaupallakin Veromaan mukaan tilanne on normalisoitunut.

Yleisesti ottaen Keskon viestinnän mukaan K-ryhmän kaupoissa ei ole näkynyt kovin suuria myynnin muutoksia myrskyltä suojautumiseen tai sen jälkien korjaamiseen liittyvissä tuoteryhmissä, vaan ihmiset ovat suhtautuneet sähkökatkoihin melko maltillisesti.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme