Mainos
Mainos

Myrsky vei sähköt tuhansilta

Syksyn ensimmäinen myrsky vei tänään sähköt tuhansista kodeista. Iltapäivällä alkaneista katkoksista kärsi enimmillään noin 9 500 Fortumin jakelualueen asiakasta. Suurin osa sähköistä on saatu illan aikana palautettua.

Lounais-Suomessa häiriöistä kärsivät useat paikkakunnat, esimerkiksi Raisio, Uusikaupunki ja Somero. Myös Etelä-Suomessa, muun muassa Tammisaaressa ja Etelä-Pohjanmaalla, oli taloja ilman sähköä.

Kova tuuli katkoi jonkin verran puita Lounais-Suomessa, mutta isoilta vahingoilta vältyttiin.

Viking Linen Rosellan matka tyssäsi myrskyssä

Viking Linen autolautta Rosella on päässyt useiden tuntien odottelun jälkeen satamaan Ruotsin Kapellskärissä.

Keskipäivällä Maarianhaminasta matkaan lähtenyt autolautta joutui odottamaan merellä myrskytuulen laantumista kuutisen tuntia. Laivalla oli noin 150 matkustajaa.

Myrsky muutti myös yhden Silja Linen laivan reittiä. Silja Europa joutui ajamaan suoraan Tukholmasta Turkuun, koska alus ei päässyt päivällä Maarianhaminan satamaan.

Ilmatieteen laitoksen arvioi päivällä, että tuulen nopeus voi iltapäivällä ja illalla nousta lounaisilla merialueilla 25 metriin sekunnissa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme