Mainos
Mainos

Myrskyn katkomat sähköt pääosin korjattu

Eteläisillä merialueilla tuuli on puhaltanut kovimmillaan 23 metriä sekunnissa. Sää on vaikuttanut myös pika-alusliikenteeseen Helsingin ja Tallinnan välillä.

Etelä- ja Koillis-Suomea riepotelleen myrskyn aiheuttamat sähkökatkot alkavat olla hallinnassa. Energiayhtiö Fortumista kerrotaan, että sähköttä on enää noin sata taloutta.

Aiemmin tänään ilman sähköä oli Karjaalla noin 1 200 asiakasta, Nauvossa ja Taivassalossa kolmisensataa sekä Isosyötteellä ja Kuusamon Torangissa tuhatkunta asiakasta.

Myrskytuhoja oli korjaamassa lähes 60 Fortumin asentajaa. Suurin osa sähkökatkoista aiheutui linjoille kaatuneista puista.

Sään leutous poikkeuksellista

Myrsky ei ole mitenkään poikkeuksellinen tähän aikaan vuodesta mutta sään leutous on. Eteläisen Suomen maa-alueille annettiin varoitus vaarallisen voimakkaasta tuulesta. Meteorologi Liisa Peltonen:

- Talvimyrsky ei ole meille mitenkään poikkeuksellinen ilmiö tähän aikaan vuodesta eikä lounaisvirtauskaan tai siihen liittyvä lauhuus, mutta koska ilmeisesti ilmastonmuutoksen aiheuttamana merialueet on nyt keskimääräistä lämpöisempiä, niin meille tulee nämä Atlantin lauhat ja Itämerenkin lauhat säät, ja se on aiheuttanut meillä tämän lumettomuuden ja lämpöasteet.

Eteläisillä merialueilla tuuli on puhaltanut kovimmillaan 23 metriä sekunnissa. Sää on vaikuttanut myös pika-alusliikenteeseen Helsingin ja Tallinnan välillä. Nordic Jet Line perui tältä päivältä kaikki vuoronsa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme