Mainos
Mainos

Myrskyn tuhoja korjataan vielä pari päivää

Torstainen myrsky kiusasi pahiten keskistä Suomea, missä tuhojen korjaamisen arvellaan jatkuvan aina maanantaihin asti. Keski-Suomen Valon alueella töissä on kolme helikopteria ja sata miestä maastossa. Silti edes kaikki suurjännitejohtojen vikoja ei ole vielä ehditty korjaamaan.

Keski-Suomen etelä- ja pohjoisosat on saatu suurjännitevikojen osalta kuntoon, mutta tilanne edelleen vaikea Jyväskylän maalaiskunnassa, Petäjävedellä, Uuraisilla, Saarijärvellä ja Karstulassa, missä tuhannet ihmiset ovat yhä vailla sähköä. Vaikka sää on nyt tyyni niin uusia vikoja syntyy yhä, kaksi päivää myrskyn jälkeen, kun myrskyn melkein kaatamat puut kaatuvat kokonaan.

Keski-Suomen Valon alueella lentää kolme helikopteria kartoittamassa vaurioita. Helikopterien keräämien tietojen perusteella vikoja korjaa noin sadan miehen joukko. Liikkeellä on sähkömiehen ja metsurin muodostamia työpareja. Parhaimmillaan töitä teki 150 miestä, mutta levon tarpeen vuoksi joukko on nyt väliaikaisesti kaventunut. Käyttöpäällikkö Juhani Öhman Keski-Suomen Valosta kertoo, että miehet tekevät töitä 1-1,5 vuorokautta yhtä kyytiä ja käyvät sitten nukkumassa 4-5 tuntia, minkä jälkeen jatketaan. Öhmanin arvion mukaan vikoja on niin paljon, ettei niitä kaikkia saada korjattua ennen maanantaita mitenkään.

Etelä-Pohjanmaalla Fortumin sähkönjakelun alueella oli lauantaina aamupäivällä vielä kaksi pahasti pimennossa olevaa paikkaa. Toinen Alavuden, toinen Peräseinäjoen etäisillä alueilla, jonne on pitkä metsäinen taival, kertoo Fortumin sähkönjakelun Etelä-Pohjanmaan päällikkö Asko Kahila. Töitä tekee satakunta miestä, joista osa on vapaaehtoista väkeä. Koillis-Satakunnan Sähkön toimitusjohtaja Heikki Kolari kertoo, että Ähtärissä on vielä koko joukko ongelmia suurjännitelinjoilla. Niiden korjaamisen venyy huomiseen, ja pienjännitevikoja riittää senkin jälkeen. Myös Koillis-Satakunnan Sähkön alueella uusia vikoja syntyy jo korjattuihin johtoihin, kun myrskyn vioittamia puita kaatuilee linjoille.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme